Thermage: Алтернатива на лифтинг Isolaz: Сбогом на акнето! Beauty Systems Group: Само най-доброто

Как работи

Как работи Fraxel DUAL

Fraxel DUAL 1550/1927 работи на принципа на фракционната фототермолиза, т.е. чрез лазерни микроколонки се коагулира кожната тъкан. Съседните зони в тъканта остават незасегнати и така се подпомага цялостното заздравяване на третираната зона. При естествения процес на оздравяване се произвежда нов колаген и еластин.

Fraxel DUAL е фракционен лазер, който безопасно прониква в дермиса без да нарушава защитната външна бариера на кожата. Резултатът е естествена стимулация на производството на нов колаген без притесненията на продължителния възстановителен период и рисковете от инфекции, свързани с традиционните аблативни процедури.
При процедура с Fraxel се третират два слоя на кожата: епидермиса (външния слой на кожата) и дермиса, където се намира мрежа от колаген и еластин (протеините, които поддържат кожата млада и стегната).

Fraxel DUAL притежава наистина уникални характеристики.

• Два лазера в един апарат – ербий лазер с дължина на вълната 1550 nm за по-дълбоко проникване и първият в света тулий лазер с дължина на вълната 1927 nm за повърхностно третиране на кожата.
• Възможност в една процедура да се съчетаят и двата лазера за оптимални резултати.
• Система за непрекъснато оптично следене на движението. Тази система не позволява включване на лазера, ако накрайникът не е в пълен контакт с кожата или ако скоростта на движение на ръкохватката не съответства на зададените за процедурата параметри. Така, изгарянията и неравномерностите са напълно невъзможни.
• Fraxel DUAL е първата лазерна система с вградено охлаждане. То осигурява допълнително комфорта на пациента по време на процедурата.
• Ускорено изчистване на пигментните петна.
• Възможност за третиране на лице и тяло и на няколко зони в рамките на една процедура.
• Кратка процедура – между 15 и 45 минути в зависимост от големината на третираната зона.

MTZ