Thermage: Алтернатива на лифтинг Isolaz: Сбогом на акнето! Beauty Systems Group: Само най-доброто

Какво отличава Фраксел Дуъл от останалите фраксиални лазери?

Fraxel i drugite

Два лазера в един апарат

Единственият апарат, съчетаващ два лазера – ербий лазер с дължина на вълната 1550 nm и тулий лазер с дължина на вълната 1927 nm.

Тулий лазера

Единственият тулий лазер в естетическата дерматология. Специфичната му дължина на вълната позволява фокусирането на енергията в граничната зона на епидермиса и дермиса. Именно поради този факт, тулий лазерът е най-ефикасното средство за решаване на проблеми, свързани с пигментация – мелазма, актинична кератоза, пигментни лезии от различен произход.

Движението на ръкохватката

При останалите лазери все още се прилага методът на „щамповане” – след всеки импулс ръкохватката трябва да се вдигне и да се постави отново върху кожата. Движението на ръкохватката при Фраксел Дуъл е непрекъснато, тъй като накрайникът е с малки ролки или, както го определят специалистите, „движение като с четка”.Това е един от факторите, които допринасят за  гарантирано равномерното третиране на кожата. Патентът за този тип накрайник и ръкохватка се държи от производителите на Фраксел Дуъл.

Сканираща оптична система за проследяване на процедурата

Тази система също е патент на производителите на Фраксел Дуъл. Благодарение на нея, при непрекъснатото движение на ръкохватката се следи нейната скорост. При промяна на скоростта, под или над границата, съответстваща на зададените показатели за третиране, апаратурата подава звуков сигнал и спира лазерния лъч. Така се избягва риска от изгаряне.

Кратка процедура

Процедурата с Фраксел Дуъл трае от 10 до 45 минути в зависимост от големината на третираната зона. Това се дължи както на непрекъснатото движение на ръкохватката, така и на лекотата, с която могат да се променят параметрите на третиране в хода на процедурата без да се налага калибриране на лазера.

Множество индикации – една процедура

Тъй като двете дължини на вълната на Фраксел Дуъл са предназначени за третиране на различни проблеми, в рамките на една процедура можете да премахнете пигментни лезии (тулий) и бръчки (ербий). Преминаването от едната дължина на вълната към другата става просто с натискането на един бутон!

Безопасност

Това е доказано безопасен лазер за третиране на всички типове кожа и на различни участъци от тялото (корем, длани, предмишници, шия, деколте), включително и на малък участък от кожата, който след това няма да се различава от съседните нетретирани зони.